DRAGONS BLOG BY LINDA 6

10 October 2024

Een beetje druk, een tikje impulsief, ietsjes eigenwijs, gruwelijk nieuwsgierig en heel erg journalist. Dat ben ik. En ik ben dus Linda van de Wiel. Die van DRAGONS BLOG BY LINDA. Aangenaam!

 

Toen ik een aantal maanden geleden voor het eerst bij Dragon Tattoo binnenstapte, voelde ik me er meteen thuis. En heel erg welkom. Precies dát is de kracht van deze tattooshop. Je voelt je er thuis en wilt er steeds maar naar terug.

Terwijl ik aan de balie zat te wachten op mijn beurt, was ik aan het luistervinken. Het viel me op dat elke tatoeage een verhaal heeft. De een laat zich tatoeëren om een herinnering vast te leggen, een ander wil een tatoeage om een bepaald punt in zijn of haar leven te markeren. En veel mensen willen gewoon een vette plaat op hun lijf. In de stijl Polynesisch, Maori, dotwork, Japans of black and grey. Onder andere…

 

FASCINEREND

Wat iemands redenen ook zijn, ik vind ze fascinerend. Allemaal. Net als de tatoeëerders. Want hoe bijzonder is je beroep als je jezelf tattooartist mag noemen.

Noem het beroepsdeformatie, maar ik kwam met het idee verschillende van deze verhalen vast te leggen. Zo heb je in een eerder blog het verhaal van de tatoeage van Marianne kunnen lezen. En lees ook eens het verhaal van tatoeëerder Jamy. Zij heeft als leerling van Jim Orie een mooie weg afgelegd om de talentvolle artiest te worden die ze nu is.

Eigenaar Jim was uiteraard als eerste aan de beurt. Hem is tatoeëren zo’n beetje letterlijk met de paplepel ingegoten. Zijn verhaal is de moeite van het lezen meer dan waard.

 

Er zijn nog genoeg verhalen te schrijven, dus DRAGONS BLOG BY LINDA blijft nog een tijdje verschijnen. Ik tref je graag online of een keer in de shop. Je zult me er regelmatig rond zien neuzen en mensen horen bevragen. See ya!

 

Liefs,

Linda

 

www.tekstdoorlinda.nl